Siirry sisältöön

Historia

Mutkattoman digiarjen mahdollistaja

 

Olemme koko historiamme ajan keskittyneet palvelun tuottamiseen ja yhteyksien luomiseen ihmisten välillä. Tarinamme alkoi vuonna 1887 paikallisesta puhelinyhtiöstä, mistä siirryimme paikallisten puhelinkeskusten rakentamisen ja automaation kautta digitalisoituun teknologiaan ja kaapelitelevision aikakauteen.

Tänä päivänä olemme vahvasti kasvava suomalainen valokuituoperaattori, joka teknologian kehittyessä jatkuvasti uudistaa liiketoimintaansa. Se tekee meistä aktiivisen ja kehittyvän teknologiaosaajan, ketterän kumppanin ja paremman digiarjen edelläkävijän.

Lounea_netti-96

Internet mullistaa telealan

1990-luvulla Someron puhelinosuuskunta fuusioitui Salon Seudun Puhelimeen. Samalla vuosikymmenellä Internetin käyttäjämäärät alkoivat kasvaa ja tämä mahdollisti puhelinyhtiöille kokonaan uuden toimialan, tietoliikenteen. Tietotekniikan nopea kehitys on tämän jälkeen mullistanut muutamassa vuosikymmenessä koko teleoperaattorialan. 2000-luvun alkupuolella teleala avautui kilpailulle ja mahdollisti muiden operaattoreiden saapumisen Salon Seudun Puhelimen toimialueelle.

Vuonna 2009 Salon Seudun Puhelin Oy muutti nimensä SSP Yhtiöt Oy:ksi. Tietoliikenteen kehitys ja samalla puheluliikenteen siirtyminen mobiiliverkkoihin vaikuttivat siihen, että perinteisen puheluliikenteen merkitys yhtiölle on vähentynyt.

Vuonna 2010 Forssan Seudun Puhelin Oy ja SSP Yhtiöt Oy fuusioituivat ja yhdistivät voimansa parantaakseen palvelukykyään ja nopeuttaakseen kehittymistä Internet-yhtiöinä. Yhdistyminen turvasi paikallisen toiminnan jatkumisen.

Uusi Lounea

Vuonna 2014 SSP Yhtiöt Oy muutti nimensä Lounea Oy:ksi. Yhtiön toimialue on laajentunut kattamaan ison osan Lounais-Suomea, Salon, Forssan, Lohjan, Loimaan ja Liedon seutukunnat. Yhteinen nimi ja ilme vahvistavat konsernin kuvaa modernista tietoliikenneyhtiöstä.

Vuonna 2020 Lounea osti Canorama Oy:n, jonka nimi muutettiin 2021 Lounea Yritysratkaisut Oy:ksi. Lounea Yritysratkaisut Oy on vahva ICT- ja tulostusratkaisuiden tarjoaja Helsingistä Kuusamoon ja Canoraman yritysosto vahvisti Lounean asemaa ICT-palveluiden tarjoajana. Lounea Yritysratkaisut Oy on Suomen suurin Canon jälleenmyyjä.

Vuonna 2022 Lounea osti Härkätien Puhelin Oy:n liiketoiminnan ja laajentui näin myös Marttilan, Koski TL:n ja Tarvasjoen alueille.

lounea-kokkola-04044
lounean-aikajana_web2_2021