Siirry sisältöön

Lounea käynnistää kaivukauden: Tulevaisuuden valokuituverkkoa rakennetaan vastuullisesti

Lounea, 100% suomalaisomistuksessa oleva valokuituoperaattori ja yksi Suomen suurimmista valokuituverkkojen tarjoajista, on aloittanut kaivukauden ja valokuituverkkojen rakennustyöt ympäri Suomea. Lounea jatkoi viime vuonna panostustaan valokuituverkon kehittämiseen, kaivaen maahan yli 5 000 kilometriä kuitua. Tänä vuonna rakennusprojektit laajenevat entisestään lähes 200 alueella ympäri Suomea.

Vastuullisuus on aina Lounean toiminnan ytimessä ja yhtiö on sitoutunut Pariisin ilmastosopimuksen 1,5 asteen tavoitteeseen sekä tavoittelee omien päästöjensä vähentämistä 50 prosenttia vuoteen 2030 mennessä. Oleellista vastuullisen rakentamisen kannalta on myös se, että tänä vuonna jopa neljäsosa Lounean paikallisten kumppaneiden suorittamista rakennusprojekteista toteutetaan käyttäen uusiutuvia polttoaineita, ja tavoitteena on nostaa tämä osuus entisestään tulevina vuosina.

Lounea erottautuu markkinoilla edistyneen ja kansainvälisesti tunnustetun teknologiansa ansiosta. Yhtiö on tuonut markkinoille maailman ensimmäisen kaupallisesti saatavilla olevan 50G PON teknologian, joka 25-kertaistaa kupariverkon tarjoaman maksimikapasiteetin ja tarjoaa asiakkaille symmetriset kymmenien gigabittien nopeudet sekä aiempaa matalammat verkon viiveet. Tämä energiaa säästävä teknologia vahvistaa Lounean asemaa markkinoiden johtavana valokuituoperaattorina ja tarjoaa asiakkaille verkossaan parhaat mahdolliset nopeudet ja käyttökokemukset.

 ”Meille on ensiarvoisen tärkeää, että kasvumme ja kehityksemme on kestävää. Teknologinen edelläkävijyys ja vastuullisuus kulkevat käsi kädessä Lounean strategiassa. Tämä ei ainoastaan tue suomalaisen yhteiskunnan digitalisaatiota, vaan myös varmistaa, että toimintamme on ympäristön kannalta kestävällä pohjalla ”, kommentoi Lounea Palveluiden toimitusjohtaja Juha Häkämies.

Lounean valokuituverkko tavoittaa jo noin puoli miljoonaa suomalaista, ja sen laajentaminen tuo mutkattoman digiarjen kymmenille tuhansille asiakkaille ympäri Suomea. Lounea on rakentanut valokuituverkkoja jo yli 15 vuoden ajan ja investoinut vuoden 2010 jälkeen valokuituverkkoihin lähes 200 miljoonaa euroa, mikä heijastaa yhtiön pitkäjänteistä sitoutumista digitaalisen infrastruktuurin kehittämiseen Suomessa.

Lisätietoja antaa: Juha Häkämies, toimitusjohtaja, Lounea Palvelut, puh: 044 7733500, sähköposti: juha.hakamies@lounea.fi