Siirry sisältöön

Lounea ostaa Kalajoen Kuidun – kotimainen Lounea laajentaa entisestään osuuttaan valokuitumarkkinoissa

Lounea on sopinut Kalajoen Kuitu Oy:n koko osakekannan hankinnasta. Tämä laajentuminen on Lounealle luonteva strateginen askel, sillä Kalajoki on Keski-Pohjanmaan rannikon kehittyvä turismin keskus, jonka nykyinen valokuituverkosto tarjoaa erinomaiset mahdollisuudet kehittää Lounean paikallista valokuituinfraa eteenpäin alueella.

Lounea Palveluiden toimitusjohtaja Juha Häkämies toteaa, että merkittävä hankinta vahvistaa entisestään Lounean asemaa johtavana kotimaisena valokuituverkkojen tarjoajana:

– Meille on ensiarvoisen tärkeää tarjota asiakkaillemme huippuluokan palvelua ja varmistaa sujuva digiarki kaikkialla Suomessa. Kalajoen asukkaat, yritykset ja alueen matkailijat saavat jatkossa käyttöönsä teknisesti edistyneimmät ja luotettavimmat tietoliikenneyhteydet. 

Lounea on rakentanut ja ylläpitänyt valokuituverkkoja jo yli 15 vuoden ajan, investoiden valokuituverkkoihin noin 200 miljoonaa euroa vuoden 2010 jälkeen. 

Kalajokisille huippunopea valokuituverkko

– Kaupungin kehittymisen näkökulmasta kuitu tarvittiin kaupunkiin ja ilman kunnallista panostusta sitä ei olisi saatavilla ainakaan tässä laajuudessa kuin se nyt on. Sinänsä liiketoiminnan harjoittaminen kilpailuilla markkinoilla ei ole kaupungin ydintehtävää, joten myynti on luonteva ratkaisu palvelun käynnistämisen jälkeen. Ostajaksi löytyi luotettava kumppani, joka kotimaisena ja vastuullisena toimijana jatkaa digitaalisen infrastruktuurin kehittämistä sekä panostaa paikalliseen asiakastyytyväisyyteen ja korkealaatuisiin palveluihin, kertoo Kalajoen kaupunginjohtaja Jukka Puoskari.

Kaupan myötä kalajokiset ja loma-asukkaat pääsevät nauttimaan entistä paremmista digitaalisista mahdollisuuksista ja kasvavasta verkosta. Muutos ei edellytä asiakkailta toimenpiteitä; nykyiset sopimukset pysyvät voimassa ja palvelut jatkuvat ennallaan. 

Käynnistämme siirron Lounean palveluihin loppukesästä. Lounea tulee kasvattamaan verkon saatavuutta, jotta mahdollisimman monella Kalajoen alueen kotitaloudella sekä yrityksellä on nyt ja tulevaisuudessakin käytössään nykyaikaiset ja luotettavat digipalvelut, sanoo Lounea Palveluiden toimitusjohtaja Juha Häkämies. 

– Tämä kauppa on osa Lounean jatkuvaa panostusta Suomen digitaalisen infrastruktuurin kehittämiseen ja sen tavoitteena on tarjota korkealaatuisia ja monipuolisia palveluja entistä laajemmalle asiakaskunnalle, Häkämies lisää.

Lisätietoa:
Juha Häkämies, toimitusjohtaja 
Lounea Palvelut Oy 
juha.hakamies@lounea.fi 
puh. 044 7733500