Siirry sisältöön

Tekoälytutkimuksesta merkittäviä hyötyjä tietoliikenneverkkojen ennakoivaan analytiikkaan

Valokuituyhtiö Lounea, sekä verkon suorituskyvyn ja laadunvarmistukseen erikoistunut Creanord ovat saaneet päätökseen tutkimusprojektin tekoälyn hyödyntämisestä tietoliikenneverkkojen ennakoivassa analytiikassa, joka keskittyi koneoppimisen (ML) ja tekoälyn (AI) hyödyntämiseen verkon ruuhkautumisen ennustamisessa ennen sen tapahtumista.

Tutkimus pyrki kehittämään ennakoivan lähestymistavan palvelulaadun hallintaan, mahdollistamaan operaattorille potentiaalisten pullonkaulojen tunnistaminen ja niihin puuttuminen ennen kuin ne vaikuttavat käyttäjän kokemukseen. Creanordin PULSure-ratkaisu tarjosi verkon mittaus- ja analytiikkakyvykkyydet tutkimusta varten ja Lounean tuotantoverkko toimi testialustana tuottaen todellisen maailman dataa tutkimukseen.

“Tämä yhteistyö edustaa merkittävää askelta eteenpäin ennakoivassa palvelulaadun varmistamisessa”, sanoo Claus Still, Creanordin toimitusjohtaja. “Tekoälyä ja koneoppimista hyödyntämällä voimme siirtyä ongelmiin reagoimisesta niiden ennakointiin ja ehkäisyyn kokonaan.”

Tutkimuksessa tutkittiin ja hyödynnettiin joukkoa erilaisia tekoäly- ja koneoppimismenetelmiä. “Tutkimuksessa implementoiduilla tekoäly algoritmeilla ennustemallimme saavuttivat jopa 85% osumatarkkuuden, mikä on todella hyvä tulos nykypäivän purskeisissa, videointensiivisissä tietoliikenneverkoissa.”, selittää Husnul Abid, Creanordin tutkija. Tämä ennakoiva kyvykkyys mahdollistaa merkittäviä etuja tietoliikenneverkkojen operaattoreille sekä erityisesti verkon palveluja käyttäville asiakkaille.
Tutkimuksen tuloksia käyttöönottamalla Lounealla voidaan yhä paremmin:

  • Ennakoida tietoliikenneverkon pullonkauloja ennen kuin ne vaikuttavat käyttäjäkokemukseen.
  • Optimoida verkkoinvestointeja painottamalla uudistuksia niihin verkon osiin, missä on suurin tarve parannuksille.
  • Tarjota parempaa palvelutasoa minimaalisin häiriöin.

Lounean asiakkaille tämä tarkoittaa yhä luotettavampaa palvelukokemusta, minimaalisin häiriöin niin arkisiin kuin kriittisiin palveluihin, kuten videoneuvotteluihin, datan suoratoistoon ja pilvipalvelujen hyödyntämiseen.
“Nykypäivän tietoverkoista riippuvaisessa maailmassa verkon suorituskyky on ensiarvoisen tärkeää”, sanoo Riku Päärni, Lounean teknologiajohtaja. “Tällä tutkimuksella on potentiaalia mullistaa tapaamme hallita verkkoja ja palveluita, varmistaen häiriöttömän ja katkottoman kokemuksen asiakkaillemme.”

Creanord ja Lounea ovat sitoutuneet jatkuvaan innovointiin palveluhallinnan ratkaisuissa. Tämän tutkimusprojektin löydökset avaavat mahdollisuuksia edelleen kehitykselle, tekoälyllä toimivan ennakoivan analytiikan, ennakoivan huollon ja verkon optimoinnin toteuttamiselle

Lisätietoja:
Riku Päärni, teknologiajohtaja
riku.paarni@lounea.fi
Puh. 044 7733471

Tietoa Creanordista

Creanord on erikoistunut verkon suorituskyvyn ja laadunvarmistukseen yli 20 vuoden kokemuksella kehittäen ratkaisuja matkaviestinoperaattoreille, hallinnoituille palveluntarjoajille sekä tukkumyyntipalvelujen tarjoajille ja kriittisille viestintäpalvelujen tarjoajille.

Creanordin PULSure-ratkaisu mahdollistaa tarkan verkon ja sovellusten suorituskyvyn seurannan. Creanordin teknologiaa on toteutettu yli 30 maassa ja yli 60 verkossa maailmanlaajuisesti. Lisätietoja Creanordin ratkaisuista osoitteessa www.creanord.com.